powrót

Ręcznie palona ziarnista kawa Peru Cusco organic pochodzi z południowo-wschodniego regionu Cusco w Peru – Świętej Doliny Inków. Arabica ta uprawiana jest na farmach położonych w wysokiej peruwiańskiej dżungli, tzw. selvie, nieopodal Parku Narodowego Megantoni. Już w XVIII wieku w regionie tym potomkowie Imperium Inków zaprowadzili ochronny, tarasowy system upraw starej, tradycyjnej, genetycznie czystej odmiany kawy Typica Yellow Catimor.

Peru Cusco organic – organiczna kawa ze Świętej Doliny Inków

Kawa Peru Cusco organic Cafe Creator posiada niesamowite walory smakowe i zapachowe, co jest efektem idealnych warunków do uprawy kawy, jakie panują w regionie Cusco Megantoni. Uprawa na wysokości 1973 m n.p.m., równikowy las amazoński z dostępem do źródeł naturalnej wody, żyzne gleby Andów – to wszystko sprawia, że kawa z Peru należy do jednych z najlepszych na świecie. W tak doskonałych warunkach, w cieniu oraz w harmonii z ekosystemem dżungli, kawa dojrzewa wolniej, a jej smak nabiera głębokości i soczystości, jest delikatniejsza.

wyślij zapytanie