Jak zamawiać owoce?
Zamówienia przyjmujemy drogą e-mailową lub telefonicznie.
Czy dostawy owoców mogą być „bezobsługowe”?
Tak. Sami dostarczamy owoce w miejsca wskazane przez zamawiającego.
Na początku współpracy często konsultujemy zestaw i ew. go korygujemy.
Na dalszym etapie „tylko wsłuchujemy się” w Państwa opinie i prośby i zgodnie z nimi wg. tego układamy nasze zestawy, w ramach ustalonej kwoty.
Staramy się zaskakiwać jakością i różnorodnością naszych zestawów i wywoływać uśmiech u Państwa pracowników. ?.
W zestawach premium i standard najczęściej wybieramy owoce najlepsze o danej porze roku.
Kierujemy się naszym ponad 30 letnim doświadczeniem.
Jak pakujemy owoce?
Owoce które dostarczamy są ręcznie segregowane. Nasze zestawy owocowo-warzywne pakujemy w plastikowych skrzynkach zwrotnych. Skrzynki myjemy bez środków chemicznych wodą pod wysokim ciśnieniem. Nie chcemy zaśmiecać naszej planety, dlatego skrzynki pochodzą z recyklingu (wcześniej były w nich pakowane inne owoce lub warzywa).
Owoce w skrzynkach układamy w taki sposób, aby pracownicy wyciągając poszczególne sztuki nie uszkadzali pozostałych.
Owoce na konferencje lub inne specjalne okazje dostarczamy na tacach lub w koszach.
Na życzenie możemy dostarczyć owoce w drewnianych skrzynkach.
Jak przechowywać dostarczone owoce?
Optymalna temperatura owoców, aby nie ulegały przedwczesnemu i ponadnormatywnemu zepsuciu to ok.5-6 stopni Celsjusza. Ponieważ w biurach panuje najczęściej temperatura 22-25 stopni Celsjusza zawsze podpowiadamy, aby na koniec dnia nie zjedzone w danym dniu owoce przechować w lodówce. Natomiast jeżeli nie ma takiej możliwości wskazujemy, które z owoców należy zjeść w pierwszej kolejności.
Zawsze chętnie podpowiemy, które z owoców powinny być schłodzone, a które są smaczniejsze w temperaturze pokojowej.
W jaki sposób dokonywana jest płatność za dostawę?
Fakturę wystawiamy bezpośrednio po wykonywanej dostawie lub w przypadku dostaw abonamentowych cyklicznie w terminie ustalonym z klientem.
Natomiast płatność za fakturę standardowo odbywa się w terminie 14 dni od wystawienia faktury.
Płatność może odbywać się przelewem na konto umieszczone na fakturze lub gotówką.
Jak realizowane są dostawy?
Owoce dostarczamy od poniedziałku do czwartku w godzinach 7-14 wg. kolejności zamówień (na życzenie również w piątek).
Z uwagi, że praca w biurach odbywa się z reguły od poniedziałku do piątku, dlatego aby owoce się nie marnowały doradzamy ostatnia dostawę w czwartek.
Na koniec dnia zostały owoce, czy nadają się do jedzenia?
Oczywiście, że tak. Z uwagi na sposób pakowania, w naszych skrzynkach nie powinny się uszkadzać i obijać. Niektóre mogą stracić swoje walory wizualne, ale nie powinno to wpłynąć na ich smak. Dojrzałe owoce są smaczniejsze, ale w temperaturze pokojowej będą szybciej ulegały zepsuciu, dlatego zalecamy , aby na koniec dnia przechować je w lodówce.
Zadowolenie naszych klientów jest dla nas najważniejsze dlatego zawsze chętnie doradzimy, które z owoców będą dłużej zdatne do spożycia a które powinny być schłodzone oraz które owoce są smaczniejsze w temperaturze pokojowej.
Jak komponowane są zestawy owoców?
Wszystkie nasze zestawy oferujemy w wersji standardowej, premium lub ekonomicznej.
Zawsze na pierwszym miejscu stawiamy jakość i smak owoców, dlatego najczęściej oferujemy zestawy premium i standard.
Zestaw może być stały, składający się z kilku wybranych owoców lub zmienny ustalamy wg. preferencji pracowników i pory roku.
Najczęściej wybieranym jest zestaw ograniczony jedynie pakietem kwotowym, w ramach którego tworzymy zmienne, bardziej urozmaicone dostawy. W tym przypadku waga owoców w dostawie też jest zmienna.
Jeżeli realizujemy dostawy abonamentowe, monitorujemy też spożycie poszczególnych owoców u naszych odbiorców i w razie potrzeby regulujemy dostawy, jakość i ilość dostarczanych owoców.
Staramy się, aby wielkość dostawy dostosowana była do potrzeb pracowników, ponieważ z doświadczenia wiemy, że żaden pracodawca nie lubi, aby benefity proponowane pracownikom były marnowane.
Nasza dewizą jest, aby owoce były smaczne i różnorodne. Staramy się urozmaicać nasze zestawy, aby nie było w nich monotonii i się nie nudziły.
Dlaczego dostarczanie owoców i warzyw pracownikom jest tak ważne?
Wg. Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) zaleca się spożywanie przynajmniej 5 porcji warzyw i owoców (400g), bo to gwarantuje zdrowie i dłuższe życie. Ponieważ pracownicy spędzają większość dnia w pracy co najmniej 4 porcje z tego powinni spożyć w czasie pracy. Zapewnienie owoców i warzyw przez pracodawcę wpływa na ich zadowolenie i zwiększa efektywność w pracy. Ponadto zdrowo odżywiający się pracownicy rzadziej korzystają ze zwolnień lekarski.